Mungal Shasi - Szuperjó Pakisztáni Étterem Budapesten / Great Pakistani Restaurant in Budapest

Posted by on 2/08/2009

Volt szerencsém pénteken egy pakisztáni barátnőmmel ellátogatni a Mungal Shasi étterembe. Kiváncsiak voltunk mennyire autentikus és mennyire jó az ott főzött étel, és örömel írhatom, hogy a lány szerint anyukája se csinálhatná jobban. :)
Sokan ha azt hallják pakisztáni konyha, nem igazán tudják azt hova tenni, pedig gyakorlatilag a nálunk is egyre népszerűbb észak-indiai ízek és ételek azok amelyeket egy ilyen étlapon megtalálhatunk kiegészítve egy-két helyi specialitással, de a jelleg és az ízvilág nagyon hasonló. Különböző curry-k, tandorban sült húsok, sokféle vegetáriánus finomság, elképzelhetetlenül finom fűszeres ízvilág. Shaana barátnőm szerint a tipikus Pakistani home style cooking ami, itt megtalálható, barátságos ételek, semmi flanc.

A hely a moszkva térhez közel a 1122 Budapest Varosmajor u.57 szám alatt található, Tel. +361 2024488, mobil. +3630 9518006
Az étteremnek van egy kezdetleges kis homepage is, ahol át lehet tanulmányozni az étlapot. Az étterem elég kicsi, 6-7 asztal maximum, de rendkívül barátságos, családias. Ottlétünkkor rajtunk kívül csak egy asztalnál ültek. A pincérsrác kicsit félénk, de nagyon segítőkész, és ami a legjöbb, a vacsora végén kaptunk egy egy adag ajándék desszertet, mint a ház ajándéka, és még a számlánkból is levontak 10 százalékot ennek oka, mai napih ismeretlen, de nem firtattuk:))))

A post célja talán kicsit az is, hogy promótálja a helyet, hiszen megérdemelné, hogy péntek esténként kicsit több asztalnál ücsörögjenek. Talán a helyválasztás nem volt túl szerencsés a tulajdonosok részéről. Remélem ez után a post után többen kedvet kapnak, és ellátogatnak erre, én biztos gyakori vendég leszek, engem megfőztek:)

A kép innen származik.

4 Comments

kicsi vú írta...

Engem felcsigáztál! Köszi a tippet!

Névtelen írta...

Szupi volt, nekünk is bejött. Hangulat, és kaja mind remek volt, ajánlom mindenkinek

Bélabarbár

Névtelen írta...

Mi is voltunk pár napja, az ízek fantasztikusak. Leírhatatlanul jó gasztronómiai élvezetben volt részünk. Az étterem teljesen bababarát, babaszéket kaptunk, megérkezésünkkor kirakós játékot és búcsúzóul édességet kapott kicsi fiunk. Csak ajánlani tudom, próbáljátok ki!

Edit Kelemen írta...

Kedves Zozo!

Nagyon örültem kedves sorainak, de egyetlen észrevételt szeretnék tenni.
A budapesti Városmajor utcai pakisztáni étterem (jelenlegi) pontos neve: Mughal Shahi Pakistani Restaurant.

Üdvözlettel:
Kelemen Edit

Related Posts with Thumbnails

web track

search / keresés