Karácsonyi készülődés - duplacsokis diós cookie

Posted by on 12/01/2008

These cookies are one my favourites. They are always characteristic part of of the weeks before Christmas. When advent starts I usually start baking more, I dont watch my waistline around Christmas anyways. These cookies are excellent gifts too, either ready, or putting the dry ingredients into a nice jar layered like sandart. Post on it is coming up, so watch out for it :)

How to make them:

Preheat the oven to 175C/350F.In a large bowl mix together:

220g all purpose flour
5g baking powder
a pinch of salt
1 tsp ground cinnamon
165g brown sugar
100g white sugar
20g cocoa powder
60g walnut (roasted in a dry pan, then chopped into small pieces)
150g chocolate chips

In a seperate bowl whisk together 170g melted butter with an egg and mix it to dry ingredients. It is easiest to do it with your hands.

Form walnut sized balls, make them slightly flatter with the help of your two palms, then place them on baking sheets not too close to each other. Bake them for 10-12 minutes. Let them cool completely before removing them from the sheets.

_______________________________________________________


Tegnap volt Advent első vasárnapja, és gondolom nálunk is, mint sokan másoknál az ünnep előtti, meg alatti időszak, a mértéktelen édességzabálásról szól.:) Sokkal szivesebben sütök ilyentájt sütiket, akár hetente többször is. Ezek az amerikai típusú cookie-k régóta nagy kedvencek, egyrészt mert baromi könnyű összerakni, hamar kész van, és mindenki nagyon szereti őket.Az egyetlen visszatartó a mérhetetlenül sok cukor, ami az egészet összetartja, de hát ez a fajta édesség kéremszépen ilyen. A sütik még sületlen formában amúgy remek és nagyon mutatós ajéndékok is lehetnek, nemsokára erre is mutatok majd egy ötletet:)

Hozzávalók:

220g liszt
5g sütőpor
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
165g barnacukor (ha sikerül, akkor a lágy kicsit melaszillatú fajtából)
100g kristály cukor
20g kakaó
60g dió (szárazon kicsit megpirítva, majd durváravágva/törve)
150g csokidarabka

170g vaj, megolvasztva
1 tojás enyhén felverve

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy nagy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat majd belekeverjük az olvadt vajat és a tojás és összedolgozzuk. Nekem ez kézzel ment legegyszerűbben.
A masszából diónyi gömböket formálunk, és kicsit kilapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Nem árt ha marad köztük hely minden irányban.a sütőben 10-12 percig sütjük. Ne ijedjünk meg ha puhának tűnik, mert be fog keményedni, de vigyázzunk, ha kivettük a sütőből, mindenképpen hagyjuk kicsit hűlni, amíg a cukor visszakeményedik, különben szétesik az egész.

4 Comments

Millie írta...

Szép a fotó!

Renata írta...

szia!
Jól néz ki!
Kevesebb cukorral is működik.
Én egy sütőtökös-csokis-zabpelyhest csinálok már sokadszorra.

Névtelen írta...

Valószínűleg nem a cukorbetegek ajándéka. Csoki után cukrot már nem is raknék bele, meg van annak amúgy is a varázsa. Különben is vigyázunk a fogainkra.

CookingStar írta...

Nem vagyok biztos benne, hogy cukor hijján összeállna-e. Mikor kikerül a sütőből, nagyon lágy az egész, szétesik darabokra, csak azután mozdítható, hogy a cukor visszakeményedett.. Az amcsiknál amúgy külön sugar-cookiek is vannak.. hat a fogaknak nem jo:) szoval lehet probalkozni..:) Nekem karacsony tajan ennyi belefér:)

Related Posts with Thumbnails

web track

search / keresés