Édes kis semmiség - na azért mégsem :)

Posted by on 5/18/2008

Ezek tortácskák igazán egyszerűek, és olyan látványosak, hogy önmagukban is mint kis műalkotások diszlenek az asztalon. Tulajdonképpen a sokféle változatban keringő New York-i sajttorta miniatűrizált változatai ezek, amiket kis méretüknél fogva talán még gusztusosabban lehet szervírozni. Vendégvárásnál igazi adu ász. Mivel hajnali fél három van, most bevezetőnek elég ennyi, jöjjön inkább a recept. :)

Hozzávalók

125 g kakaós keksz morzsára törve
100 g vaj megolvasztva
450 g ricotta vagy túró
450 g natúr sajtkrém (pl Philadelphia)
1 cs vaniliás cukor
175 g porcukor
3 tojás
a díszítéshez áfonya, vagy bármilyen idény jellegű bogyós gyümölcs

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokosra és kibéleljük a muffinformákat papírkapszlikkal. A kekszmorszát összekeverjük az olvasztott vajjal, belekanalazzuk a formák aljába, majd jól lenyomkodjuk, hogy összetömörödjön. Hagyjuk kicsit hűlni.

2. Egy nagy tálban habosra keverjük a túrót és a sajtkrémet, hozzákeverjük a cukrot, a vaniliáscukrot, majd ha szépen összeállt a 3 tojást is. Ha az egészet simára kevertük belekanalazzuk a formákba a kekszmorzsás keverék tetejére.

3. 25 percig sül, utána ha kihűlt érdemes hűtőben tárolni, egyrészt mert hidegen finomabb, másrészt így tovább eláll. Közvetlenük tálalás előtt díszítsük áfonyával.

Related Posts with Thumbnails

web track

search / keresés